fbpx

מיתוסים על עולם היין

עולם היין הוא עולם מרתק. ישנם המון סוגים של יין, יקבים, טעמים, ריחות, עולם פשוט מטורף! כשהתחלתי באמת להעמיק את הידע שלי, משהו בי השתפר. לפתע, הרגשתי יותר ביטחון בפעולות שלי במסעדה, גם אם זה לא בהכרח קשור ליין.
אני לא יודע להסביר את זה, משהו בביטחון שלי עלה ככל שהבנתי והכרתי יותר. זה תחום כל כך מרתק, לצערי מעט מאד אנשים שעובדים במסעדנות באמת מומחים בו.
יש משהו בענף היין שגורם לך לרצות להכיר אותו וללמוד אותו אבל באותה נשימה מרחיק אותך.

ככל שחקרתי, למדתי, נסעתי וטעמתי גיליתי שיש לי עוד הרבה מה ללמוד. לקחתי על עצמי פרויקט לטעום, לראות ולהכיר כמה שיותר ינות, יקבים ובכלל, להיות בקיא יותר. זה אחד הצעדים היותר טובים שעשיתי.

בכתבה הבאה (כתבה שכל פעם אעדכן בה מיתוסים חדשים לפי מה שאשמע ביום יום שלי), ארשום מספר מיתוסים שגם אני חשבתי שנכונים ועם הזמן גיליתי שהמילה תלוי עובדת שעות נוספות:

  1. יין משתבח עם השנים –
    אז אני אחלק את זה לשני חלקים:
    א. למעלה מ90% מהיינות לא משתבחים עם השנים, יינות נועדו לשתייה עד 5 שנים מהבציר.
    ב. ישנם יינות שמשתבחים עם השנים, מדובר על יינות  שנשמרים בצורה ספציפית (טמפרטורה, צל בלי תזוזה ועוד).
  2. יין לבן לא משתבח עם השנים –
    נהוג להגיד שיין לא מצליח להתפתח, שמדובר על יין יומיומי (שנתיים מהבציר), בכלל, נהוג לומר שיין לבן זול יותר או פשוט יותר.
    ריזלינג גרמני, שרדונה צרפתי. יש יינות שמשתבחים נהדר. כן, חלק מהיינות הכי מתיישנים בעולם הם מדובר על יין לבן.
  3. יינות יקרים טובים יותר-
    תלוי באיזה הקשר, ישנם יינות יקרים מאד שלא יתאימו לכל אחד. חשוב פה להדגיש, לא כל מה שנקנה על המדף (לה בהכרח יין), שיהיה יקר יותר, יהיה איכותי יותר.
    יש אלמנטים של מוניטין, שיווק (עיצוב, בקבוק) ועוד. אבל ככלל אצבע- אם היין יקר יותר, סביר שהעבודה עליו הייתה אינטנסיבית יותר, שימוש בטכנולוגיות חכמות ועוד.
  4. יין זני טוב יותר מבלנד –
    נתחיל מזה ששני הסוגים יכולים להיות מעולים.
    ביין זני (זן אחד), אפשר לעשות וארציות שונות (לבחור סגנונות- לבחור סוג מסויים של סחיטה או מעיכה) ועוד. ברגע שאתה עושה "בלנד" של כל הזני ולקבל אופי אחר ליין.
    לעומת זאת אפשר לקחת שני זנים (לדוגמא – מלבק וקברנה) ולהשתמש במספר שנים ולערבב אותם ולקבל יין מעולה. חשוב להזכיר, ישנם יינות זולים שהם בלנד, וגם יין זני שהוא זול.
  5. יין כשר פחות איכותי – 
    על הייננים בישראל שמעוניינים לייצר יין כשר יש אחראיות רבה למלא תנאים לצורך קבלת אישור כשרות (רבנות בד"צ ועוד). לטובת אישור זה עליהם להתאים את תהליך ייצור היין לדרישות.
    נקודות שהרבנות מקפידה.
    על יין לעמוד בשני דברים עיקריים כדי שיהיה כשר:
    א. עמידה על פי חוקי חקלאות אשר קשורים לכשרות
    ב. מי שמייצר את היין לא מחלל שבת 
רוב היינות הכשרים מיוצרים מחוץ לישראל, האדם שמייצר כן צריך להיות מאושר על ידי אותו גוף כשרותי שמפקח על היין. 
6. יין אדום שותים עם בשר, יין לבן עם דגים:

אפשר לשתות יין אדום עם דגים ויין לבן עם בשר. אפשר גם לשתות בשר עם שמפניה.
הכלל אצבע אומר שהיין לא צריך להכביד על האוכל והאוכל לא צריך להכביד על היין.  

כאמור, את הכתבה הזו אני כותב מדברים שאני שומע ביום יום. לכן, אעדכן אותה בכל פעם שאשמע מיתוס מעניין, הישארו מעודכנים.
 
 

האם המאמר עזר לך?

לחצ/י כדי לדרג!

דירוג ממוצע 5 / 5. ספירת הצבעה: 1

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב print
Print

הצטרפו לניוזלטר שלי

נשבע שאני לא חופר :)

יש פה עוד כמה טובים