fbpx

5 דרכים פשוטות לחסוך בעלויות

מי לא אוהב לחסוך?
בימינו כולם מחפשים דרכים לחסוך כסף וכך גם בעלי עסקי המזון. החדשות הפחות טובות הן שקשה לשמור על דרך ברורה בחיסכון, החדשות הטובות הן שיש הרבה צעדים מהירים וקלים שתוכלו לנקוט בכדי לחסוך, אם דרך קיצוץ בשימוש באנרגיה או על ידי צמצום במוצרים. הרבה מהטיפים הכתובים הם טיפים של שכל ישר או דברים ששמעתם כשגדלתם בבית של ההורים.

  1. כיבוי אורות –
    ישנם המון אזורים במסעדה שהאורות דולקים בלי צורך. לעיתים הם דולקים בשעות הפעילות ולעיתים לא. ישנן נורות לחסכון באנרגיה אשר אפשר לקנות ולהשתמש בהן. זה אמנם נשמע מובן מאליו, אך ישנם עסקים רבים שלא שמים דגש על הנושא ומפסידים כסף רב.
    זה מתחיל בחשמל, עובר למים ולעוד מקורות "קטנים" שהופכים גדולים, אם מסתכלים על זה שנתית. 
  2. מדיח –
    השתדלו לחסוך בשימוש במים ומדיח כלים. הפעילו את המדיח רק כשהוא מלא לחלוטין. אמא אמרה לכם את זה גם, אני מניח 🙂
    חסכון זה יפחית את עלויות השימוש במים, סבון ואנרגיה. תשקלו להתקין ברזים בעלי זרימה נמוכה. פעולה זו יכולה לחסוך בין 20 ל- 40 אחוזים משימוש במים. בנוסף, אם אתם משתמשים במספר גדול של ליטרים של מסיר שומנים, ניתן לחסוך מעט באמצעות דילול נוזל המסיר עם מים.
  3. תפריט ומוצרים –
    התבוננו שוב בתפריט שלכם ותנסו להבין איך אתם חותכים את התפריט ומייעלים אותו. תעקבו אחרי המכירות של כל פריט ותסירו את אלה שפשוט לא נמכרים כמו שצריך. פעולה זו תעזור להפחית את כמות המזון שנזרקת. כך שעלות המזון תרד.
  4. נצל את האינטרנט היטב –
    תלמדו ותרצו להבין היכן צריך לפרסם ואיפה הלקוחות מחפשים אתכם.
    אנשים מחפשים עסקי מזון בגוגל, צופים בתמונות שלכם בדרך כלל באינסטגרם ואם הם רוצים לקבל מידע כולל, הם יסתכלו גם בפייסבוק.
    נצלו את כל מה שיש לאינטרנט להציע, מעיצוב אתר ועד פרסום לפי קהל יעד ברור. השתמשו ברשתות החברתיות כראוי, תבינו ותלמדו מה מטרת כל רשת, האם היא רלוונטית למוצר שאתם מוכרים ואיך אפשר לעלות תכנים אותנטיים ורלוונטיים לרשתות, כך שהקהל שלכם יוכל לקחת חלק במה שקורה בעסק ולהרגיש חלק ממנו. לדוגמא, תמונה של הצוות שלכם לפני משמרת, טובה יותר ומזמינה יותר מתמונה ממאגר תמונות באינטרנט. יש לזה משקל רב.
  5. הצוות שלכם –
    הכל מתחיל בכם, עובר דרך המנהלים ישירות לצוות.
    למדו אותם למיין ציוד מחזור, לכבות את האורות, ליידע אם יש ברז דולף. תהיו טובים אליהם ותגרמו להם דרך יחס הוגן וראוי להרגיש חלק בלתי נפרד מהעסק שלכם. בדרך הזו, תוכלו לייצר חסכון רב בעלויות וכמו כן, צוות שמח שיניב רווחים גבוהים בכך שהוא יעביר את המסר ללקוחות.

האם המאמר עזר לך?

לחצ/י כדי לדרג!

דירוג ממוצע 3 / 5. ספירת הצבעה: 2

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב print
Print

הצטרפו לניוזלטר שלי

נשבע שאני לא חופר :)

יש פה עוד כמה טובים