fbpx

חמשת הטרנדים של שנת 2019 בענף המסעדנות

שנת 2019 כבר הופכת להיסטוריה, הייתה זאת שנה שתיזכר כמעצמת טרנדים. הם לא בהכרח קמו בשנה זו, אך צברו בה תאוצה. כשמדברים על טרנדים, קשה שלא לקחת צעד אחורה ולחשוב על קלאסיקות.

כולנו גדלנו על קלאסיקות. הבטיחו לנו שהן לא ייעלמו לאורך חיינו. חלקן נעלמו וחלקן באמת נשארו בענפים כמו מוסיקה, קולנוע, אופנה וכו'.
בענף המסעדנות יש קלאסיקות רבות, כאלה שנשארו עד היום וכאלה שעוד רגע ייעלמו. בעידן של ה"כאן ועכשיו", כשהרשתות החברתיות תופסות חלק בלתי נפרד מחיינו, קל יותר לשים לב לטרנדים ולשכוח מקלאסיקות.

טרנדים באים, טרנדים הולכים. איך אפשר באמת לדעת מה ייתפס ומה יעלם מחיינו מהר יותר מספינרים?

אספתי לכם את הטרנדים שכן הצליחו להישאר לאורך תקופה ארוכה:

  1. תודעת פלסטיק –
    עסקים רבים הכריזו על הפסקת שימוש בפלסטיק. כלים, סכו"ם, מוצרי TA, קשים ועוד, נעלמו מהמון רשתות מזון מוכרות בישראל ובעולם.
    טרנד זה, זכה לטרנד המשמעותי ביותר של שנת 2018. והנה, שנת 2019 נגמרה, הטרנד עדיין איתנו ואני כבר לא כל כך בטוח שאפשר לקרוא לו טרנד, יותר נכון לקרוא לו דרך חיים.
  2. תחליפי בשר –
    בשנים האחרונות תעשיית הבשר מן הצומח תופסת תאוצה. הטעמים מתקרבים לטעם המקורי ויותר אנשים מפחיתים בכמויות הבשר שהם אוכלים, בנוסף לקהילת הצמחונים והטבעונים. מאחר והטרנד יותר תופס את הכותרות, מסעדנים רבים בוחרים לרענן את התפריטים שלהם ולשלב מנות מן הצומח. רשתות מזון גדולות כמו "בורגר קינג" אימצו את הטרנד ומשווקות אותו בסניפים בעולם. יש לציין, טרנד זה מעודד אנשים להחליף את מוצרי הבסיס שלהם כמו חלב ויוגורט לתחליפי סויה, שקדים ועוד.
  3. השפעת הרשתות החברתיות – ויזואליות זה שם המשחק!
    ככל שהמנה מצטלמת טוב יותר, כך היא יותר מושכת את העין. עיני הלקוחות רואות אין ספור אובייקטים במהלך היום יום. מסעדנים רבים משקיעים המון כסף ומשאבים רבים על יצירת תמונות מושקעות וכמובן, כלים, מנות וצלחותים ברמה גבוהה, כאשר הצורך בריענון תפריט משחק תפקיד גדול יותר מאשר בעבר.

4. משלוחים – הכנסות של מעל 350 מיליון ₪ בשנה בישראל. איזה כיף לשמוע את הדפיקות בדלת ולדעת שמדובר במגש פיצה, המבורגר, סושי וכו'. מתי בדרך כלל מזמינים משלוח? כשצופים במשחקי כדורגל, כשמתמכרים לסדרה בנטפליקס, כשמזג האוויר לא מאפשר לנו לחשוב על לצאת מהבית. אם תשאלו אותי, לאחר ימים ארוכים מאוד. תסמינים אלה שכיחים וגורמים לכולנו לעשות את פעולת הזמנת המשלוח. משלוחים וTA הפכו כבר מזמן לחלק בלתי נפרד ממחזורי מסעדות רבות. עם כניסתן של חברות גדולות כמו "Wolt" לעולם המשלוחים, השתפר מצב הלקוחות הן בחוויית המשתמש והן בזמני ההמתנה. 

5. שף פרטי – אירועים פרטיים, אירועים עסקיים, ימי הולדת, מסיבת רווקים/רווקות ועוד, המשך ישיר לסעיף מספר 4. מקצוע השף מקבל כבוד בחיים של כולנו. אנחנו אוהבים לאכול טוב ולצפות במגוון תוכניות שיעשירו את הידע שלנו. בנוסף, אנחנו אוהבים להישאר בבית, באזור נוח, חם ובטוח. כשאנחנו מזמינים שפים פרטיים אנחנו מחפשים להנות, לשמוח ובעיקר לאכול טוב. כאמור, נראה שהטרנדים הללו יישארו איתנו לאורך זמן ואני אוהב את זה 😊

האם המאמר עזר לך?

לחצ/י כדי לדרג!

דירוג ממוצע 0 / 5. ספירת הצבעה: 0

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב print
Print

הצטרפו לניוזלטר שלי

נשבע שאני לא חופר :)

יש פה עוד כמה טובים