fbpx

"הלקוח תמיד צודק"

המשפט הזה מלווה את כל מי שאי פעם נתן שירות. אם נתקלתם בסיטואציה שהרגשתם שהלקוח לא צודק ואתם דווקא כן, תישארו איתי.

מסעדנים, מכירים את זה?
מכירים את זה שלקוח אומר למלצר שהוא ממתין חצי שעה למנה שלו? לאחר בדיקה בבון מגלים שעברו רק 13 דקות?
מכירים את זה שלקוח מתחיל לייעץ? "אולי תוסיפו לאזור הזה מלצר נוסף"
מכירים את זה שלקוח כועס עליכם שנכנסו לקוחות שהגיעו אחריו בכניסה? לכו תסבירו לו ששולחן של שניים זה לא שולחן של שבעה
  מכירים את זה שלקוח מרים את היד למרות שהמלצר עומד מטר ממנו?
  מכירים את זה שלקוח מבקש מידת עשייה M והוא בכלל מתכוון למידת עשייה WD?
מכירים את זה שלקוח מספר לכם שהוא שף במקצועו והמנה לא עומדת בקריטריונים שלו?
מכירים את זה שלקוח אומר שבשבוע שעבר הוא ישב במסעדה וקיבל את אותה מנה ללא חצי מהפרודוקטים?
מכירים את זה שלקוח.. אפשר להמשיך ככה שעות…

במציאות משחק ה"מכירים את זה" הוא חיי היום יום שלנו. אנחנו צריכים לדעת להתמודד עם כל הסיטואציות הללו ולהוציא את הלקוח מרוצה גם שנראה שאין דרך כזו.

היום, כל אחד יכול לרשום את כל העולה על רוחו ברשתות, לכן שווה לקחת את המשפט הזה צעד קדימה ולהבין אותו מהיסוד.

תחילה, להוקיע את המילה "צודק" ובמקומה להחדיר את המילה "דורש."  הלקוח תמיד דורש! כולנו דורשים, כולנו משלמים ורוצים לקבל את הטוב ביותר.

לכן,
הלקוח אכן תמיד צודק. הבעיה במילה "צודק" גורמת להמון בעלי מסעדות להתערער.

במשמרות קשות, בייחוד משמרות ארוכות אל תוך הלילה, אנחנו נוטים לפספס את הנקודה החשובה. מטרתנו היא לגרום לו להרגיש רצוי ושאכפת לנו ממנו. להרגיש רצוי זה לגרום לו להרגיש שהוא אכן צודק, אבל לעשות את זה "בקלאס". 

"הקלאס" זה לדעת לפנות לכל אחד בגישה שתתאים לו. לא לחפש איך לנצח אותו אלא למצוא את הדרך לתת לו להרגיש צודק למרות שבינינו, הוא לא תמיד צודק, אך זה לא משנה כי ככה הוא חושב.

אין דבר יותר חשוב מגישה, תאמנו את העובדים שלכם לייצג את מה שאתם רוצים בצורה הטובה ביותר. העובדים הללו הם המראה והפה שלכם.

רק אל תגידו "יהיה בסדר, אני כל היום במסעדה".

האם המאמר עזר לך?

לחצ/י כדי לדרג!

דירוג ממוצע 3 / 5. ספירת הצבעה: 2

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב print
Print

הצטרפו לניוזלטר שלי

נשבע שאני לא חופר :)

יש פה עוד כמה טובים