fbpx

פסיקת הטיפים – איך זה משפיע על כולנו?

למי שייך הטיפ, למלצר או למסעדה?

פסיקה (שימו לב, לא חוק) שיצאה לפועל ב01.01.2019 ולמעשה שינתה את ענף המסעדנות מקצה לקצה. המצב כיום הוא שכמעט שני מיליארד שקלים משולמים על ידי כל אחד ואחד מאתנו לעובדי המסעדות, בלי שום קשר לתשלום החשבון שכמובן משולם לבעלים.

איך זה עבד VS איך זה יעבוד

איך זה עבד?
בעבר הטיפים חולקו בצורה מאד פשוטה: סך כל הטיפים שהתקבלו, לחלק בכמות שעות העבודה של כלל העובדים במשמרת (בחלק מהמסעדות לאחר הפרשות למעסיק/למנהלים), כך שכל עובד מקבל את חלקו היחסי ע"פ מספר השעות שעבד במהלך המשמרת.

לדוגמא, אם מלצר עבד 5 שעות במשמרת והשכר השעתי הוא 50 ₪ הוא יקבל בסך הכול 250 ₪.

איך זה יעבוד?
סך כל הטיפים יחושבו באותה הדרך, רק שהמלצר לא יקבל מעטפה עם שטרות כפי שהורגל – אלא יתוגמל בעשירי לחודש ובתוספת כל התנאים הסוציאליים (שעות נוספות, שעות שבת, פנסיה, מס בריאות וכו').

משמעות השינוי הוא שמלצר שהיה רגיל לקבל 50-60 ₪ לשעה במשמרת עלול לקבל בערך חצי מהסכום, אולם ישולמו לו כל התנאים הסוציאליים שלא קיבל עד כה.

עבודת מלצרות הינה עבודה קשה, סיזיפית, בדרך כלל נמשכת עד השעות הקטנות של הלילה, ובלשון המעטה לא מוערכת מספיק. עובדי המסעדות בדרך כלל הינם חבר'ה צעירים לפני צבא, אחרי צבא ואיך לא- סטודנטים, שעל מנת לשלם שכר דירה ולימודים צריכים להגיש אלפי מנות ולמזוג מאות בירות בחודש.

בעלי המסעדות חוששים שהקושי בהשגת עובדים יגבר ויתעצם, ויש הסבורים כי דווקא השינוי הזה יגרום לאנשים לקחת את המקצוע ולהתייחס אליו ברצינות רבה יותר למשל כמו באירופה מה שלא יקרה לדעתי.

על פי החוק החדש, הטיפים נכנסים לקופה כהכנסה של המסעדה (ולא של המלצר) והמסעדה תשלם את המשכורת למלצר לפי הטיפים שקיבל. משמע, המעסיק יצטרך לשלם על הטיפים כמו שהוא משלם על חשבון רגיל של לקוח, כלומר, בתוספת כל התשלומים הממשלתיים הנלווים לכך.

יתכן שבפעמים הבאות שתרצו לבלות במסעדה תצטרכו לשלם על מנה שהתרגלתם 52 שקלים – 56 ואפילו 58 שקלים.

האם המאמר עזר לך?

לחצ/י כדי לדרג!

דירוג ממוצע 0 / 5. ספירת הצבעה: 0

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב print
Print

הצטרפו לניוזלטר שלי

נשבע שאני לא חופר :)

יש פה עוד כמה טובים